~

~

<< Followers >>

How To Appear Your Name At Follower Using YAHOO Sign In

1. Firstly click FOLLOW button
2. Sign in using YAHOO ID
3. Then click Agree
4. Then it will close the Box and back to the My 'BaByLiCiOuS' Collection
5. At FOLLOWER section at My 'BaByLiCiOuS' Collection Blog, u will see YOUR NAME & PIC (IF HAVE), then You CLICK OPTIONS after that CHOOSE SITE SETTINGS.
6. A new Box will appear, there you will see your profile & other things. Find word "You are Following anonymously".
7. You click word "anonymously" another small box appear, please CHOOSE "Follow Publicly" then CHECK the small square there "Include this site on your profile"
8. Click SAVE, it will back to your profile box. Lastly, click DONE at the bottom of your profile box.
9. Your name will appear at My 'BaByLiCiOuS' Collection as a Follower.
10. You will earn the benefits of VVIP Membership.Just simple dimple easy steps..You will get more discount.

<< ORDER FORM >>

Full Name:
Email Address:
Contact No:
List of order:
Methods Of Delivery:
Full Delivery Address:
Payment Method:

Put a website form like this on your site.

FIND ME ON FB:

https://www.facebook.com/pages/My-BaByLiCiOuS-Collection/171901053501?sk=messages_inbox

++++++++++++++++++++++++++

https://www.facebook.com/pages/My-BaByLiCiOuS-Collection/171901053501

++++++++++++++++++++++++++

https://facebook.com/mybabyleciouscollection.blogspot

Wednesday, May 8, 2013

:: MEIKO NATURACTOR FOUNDATION

Assalammualaikum,
Percubaan pertama kali membeli dan menggunakan Meiko Naturactor ni mmg puas hati..Tak sia-sia lah kata org yang foundation ni mmg bagus..Maaf kali ni suke sgt bab2 kecantikkan..hehe..

Okey jom kita berkenalan dulu tentang Meiko Naturactor foundation.Ada 2 jenis Naturactor Foundation Original ni 1 dari Jepun dan 1 lagi dari China. Yang Ayda jual ni dari china tp still ori sbb meiko jugak ade kilang di china

Meiko Naturactor Foundation .

this ORIGINAL yea!!


Meh bace sikit info nih :

Bedak asas yang berasaskan tumbuhan organik (japanese white flower).
Bedak asas ini keluaran meiko cosmetic Inc.
Anda akan kelihatan cantik dan menawan.
Dalam sekelip mata anda seperti artis ataupun model.

SIAPA PENGGUNA?

Anda mungkin tertanya-tanya. Siapa yang pernah menggunakan bedak ini?
Tak pernah pun dengar prodak ini?
Antara pengguna produk ini adalah :-
•Mak andam atau pak andam
•Make up artis
•Anda??bila lagi...
JIMAT!!!!!!

Anda boleh berjimat dengan menggunakan bedak ini.
Bedak ini boleh digunakan selama 6 bulan hingga 1 tahun.
Bedak asas biasa hanya boleh digunakan selama sebulan atau 2 bulan

KELEBIHAN NATURACTOR FOUNDATION CREAM

•~ Anti kilauan / tidak berminyak.
•~ 100% menutupi pegmentasi, parut, cela, jerawat, dan noda hitam
•~ Ringan dan lembut pada kulit seakan-akan anda tidak memakainya
~ UV Protection
~ Diperbuat dari bahan organik asli
•~ Senang digunakan dan tidak melekit
•~ Bertahan hingga 12 jam, berbanding bedak biasa hanya 1 jam.
•~ Tidak menutup pori-pori
•~ Sering digunapakai oleh makeup artis professional



Hanya  RM40 (sm) RM45 (ss)
* free poslaju


APA KEBAIKAN NATURACTOR COVER FACE?
100% Original Naturactor Japan
100% brand new 
Sesuai untuk semua Jenis Kulit 
saiz: 20g
 
Kandungan Cover Face:
 
Jojoba Oil - Minyak Jojoba memang terkenal dengan fungsinya untuk melembap. So, dengan adanya kandungan ni, Cover Face mampu membantu untuk menghidratkan kulit, menjadikan kulit lebih lembut, dan cantik berseri.
 
Rice (Beras) - Cover Face juga adalah rice based powder, so ianya menyerap minyak berlebihan yang dihasilkan oleh kulit, menyeimbangkan kelembapan kulit agar tidak berminyak, menghasilkan kulit yang bebas dari keradangan dan jerawat.
 
Vitamin E - Meningkatkan metabolisme kulit dan sistem imun.
 
1) Minyak Jojoba memang terkenal dengan fungsinya untuk melembap. So, dengan adanya ingredient ni, Cover Face mampu membantu untuk menghidratkan kulit, menjadikan kulit lebih lembut, dan cantik berseri.
2) Cover Face ni jugak adalah rice based powder, so ia menyerap minyak berlebihan yang dihasilkan oleh kulit, menyeimbangkan kelembapan kulit agar tidak berminyak, menghasilkan kulit yang bebas dari keradangan dan jerawat.
3) Kombinasi dua ramuan di atas mampu menghasilkan kulit yang lebih sihat, lembut dan berseri.
4) Cover Face juga terkenal sebagai ''moist powder foundation'' - yang bertindak sebagai bedak asas dan pelembab. Sambil menjadi foundation (menutup cela di muka), ia juga bertindak sebagai pelembap pada kulit.
5) Bertindak sebagai pelindung dari sinar UV, menjadikan kulit tidak mudah gelap 
6) Tidak menutup pori-pori di muka, ringan, tidak melekit, tidak bertompok-tompok apabila dipakai.
7) Bertindak sebagai 3-dalam-1 foundation; sebagai bedak asas, pelembab, dan juga sunblock.

Warna Cover Face:


Panduan Warna:
130Base pink. Tone warna yang paling cerah seperti kulit Chinese (Zizie Ezzete)
140Base pink. Tone warna untuk kulit sederhana cerah. (Siti Norhaliza)
141Base yellow. Tone warna kedua cerah yang sesuai untuk individu yang berkulit cerah kuning langsat (Fasha)
151Base yellow. Sesuai untuk tone warna kulit sederhana gelap dan sawo matang (Erra)




Cara Guna Mudah : 

  • Lembapkan span (Pastikan air tidak terlalu banyak)
  • Ratakan foundation mengikut warna kulit  menggunakan span lembap @ berus sehingga rata
  • Halakan Urutan Keluar Wajah, sebaik-baiknya daripada bahagian bawah wajah menghala ke atas. Bagus untuk melambatkan proses kulit wajah yang kendur semula jadi. ( dap2 sehingga rata)  
  • Setelah rata, sapukan  loose powder untuk kemasan yang lebih sempuna & wajah lebih gebu. Pastikan sapuan loose powder dibuat sedikit demi sedikit. Dap puf loose powder sedikit demi sedikit secara pelahan.
  • Sapuan loose powder blh menggunakan puf @ berus (Dap-Dap Mengunakan Span Loose Powder @ Menggunakan Berus Loose Powder)





Yang ni Original Dari China (Label Tulisan China)
Yang Ni Original Dari Jepun(Label Tulisan Dalam Rumi)
Ori Jepun datang dalam individual boxes mana kala ORI China datang dlm pek yang besar.

Apa Itu Meiko Naturactor Foundation?
Merupakan bedak asas yang berasaskan tumbuhan organik (mengandungi ekstrak bunga sakura)

Antara kebaikan bunga tersebut ialah:
Membantu kulit menjadi lebih lembut.
Membantu menghidratkan kulit.
Mengurangkan kerandangan
(sesuai untuk yang mengalami masalah jerawat)

Orang Jepun selalu keringkan bunga sakura ni untuk diminum bersama teh. Selain itu, ia juga ada perlingungan dari UV. Ini sangat penting sebab matahari adalah punca penuaan kulit yang no.1.

KELEBIHAN NATURACTOR COVER CREAM
- Anti kilauan / tidak berminyak.
-100% menutupi pegmentasi, parut, cela, jerawat & noda hitam
- Ringan & lembut pada kulit seakan-akan anda tidak memakai foundation
- Melindungi kulit dari sinar uv yang boleh menyebabkan pigmentasi
- Senang digunakan, cepat & yang penting tidak melekit
- Long lasting & tahan sehingga 12 jam
- Tidak menutup pori-pori

Harus di ingatkan produk yang digemari ramai ini pastinya mempunyai barangan TIRUAN..So nak beli kena berhati-hati yerk...Mari kita lihat perbezaan antara yang Original dengan yang Tiruan.


ORIGINAL
VS
YANG TIRUAN
Ciri2 Naturactor Tiruan:

1. Berminyak dan bila pakai nampak berminyak sangat.
2. Bila Apply banyak kali pun tidak akan menutup cela atau parut2.
3. Teksturnya sangat lembik tidak padat. 
4. Disertakan dalam kotak kecik.
5. Harga lebih murah berbanding yang ori.



Korang impikan kulit yang gebu, licin dan berseri-seri tanpa memakai botox?

Lupakan sahaja bedak asas atau krim yang mengandungi bahan kimia yang 
merbahaya yang boleh menyebabkan kanser!!!!

Satu anugerah teragung dalam dunia kecantikkan..... 
Bedak asas yang di tunggu-tunggu oleh semua wanita....
Tiada tandingan. Hebat & menakjubkan!!! 
Produk terlaris di Jepun. 
 Anda pasti tidak menyesal... 









Hanya  RM40 (sm) RM45 (ss)
* free poslaju


NAK ORDER? boleh isi form kat atas
sms / whatsapp Ayda 0123884233

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Please click " Older posts" for more items on the following pages

<< My Blog List >>