~

~

<< Followers >>

How To Appear Your Name At Follower Using YAHOO Sign In

1. Firstly click FOLLOW button
2. Sign in using YAHOO ID
3. Then click Agree
4. Then it will close the Box and back to the My 'BaByLiCiOuS' Collection
5. At FOLLOWER section at My 'BaByLiCiOuS' Collection Blog, u will see YOUR NAME & PIC (IF HAVE), then You CLICK OPTIONS after that CHOOSE SITE SETTINGS.
6. A new Box will appear, there you will see your profile & other things. Find word "You are Following anonymously".
7. You click word "anonymously" another small box appear, please CHOOSE "Follow Publicly" then CHECK the small square there "Include this site on your profile"
8. Click SAVE, it will back to your profile box. Lastly, click DONE at the bottom of your profile box.
9. Your name will appear at My 'BaByLiCiOuS' Collection as a Follower.
10. You will earn the benefits of VVIP Membership.Just simple dimple easy steps..You will get more discount.

<< ORDER FORM >>

Full Name:
Email Address:
Contact No:
List of order:
Methods Of Delivery:
Full Delivery Address:
Payment Method:

Put a website form like this on your site.

FIND ME ON FB:

https://www.facebook.com/pages/My-BaByLiCiOuS-Collection/171901053501?sk=messages_inbox

++++++++++++++++++++++++++

https://www.facebook.com/pages/My-BaByLiCiOuS-Collection/171901053501

++++++++++++++++++++++++++

https://facebook.com/mybabyleciouscollection.blogspot

Monday, February 10, 2014

:: D'nars Skin Care

D'nars Skin Care

SET PERCUBAAN DNARS SKINCARE


SET JERAWAT/BERMINYAK
Harga  : RM 59.90
* harga belum masuk postage


Pakej terdiri daripada :
1. Magic Beauty Cream
2. Magic Day Cream
3. Sabun Susu Beras x 2 

Tiada lagi masalah; Jeragat, Jerawat, Parut, Bintik Hitam, Kulit berminyak, Kusam, Kering, Pori terbuka, Garis halus dan resdung.

KEBAIKAN :
* Menghaluskan dan megecilkan liang roma,
* Meyingkirkn minyak yang berlebihan pada wajah.
* Memundarkn garis-garis halus.
* Menegangkan wajah.
* Wajah akan jadi lebih cerah, gebu dan halus berseri-seri tanpa parut, jeragat dan jerawat.

CARA PENGGUNAAN SET KULIT JERAWAT

siang hari :
1. cuci muka dgn sabun beras
2. apply toner treatment (dgn kapas)
3. apply magic day krim

malam hari :
1. cuci muka dgn sabun beras
2. apply toner treatment (dgn kapas)
3. Penggunaan magic beauty cream diselang selikan dengan toner treatment

-------------------------------------------------------------------------------------

DNARS SKIN CARE TRIAL SET KULIT NORMAL
Harga : RM 59.90



SET NORMAL/JERAGAT

Harga  : RM 59.90
* harga belum masuk postage

Pakej terdiri daripada :
1. Magic Beauty Cream
2. Magic Day Cream
3. Sabun Susu Beras
4. Sabun Collagen


CARA PENGGUNAAN SET KULIT NORMAL /JERAGAT

siang hari :
1. cuci muka dgn sabun beras/sabun collagen
2. apply toner collagen/ toner treatment (dgn kapas)
3. apply magic day krim
4. apply foundation/ compact powder

malam hari :
1. cuci muka dgn sabun beras/sabun collagen
2. apply toner collagen/ toner treatment (dgn kapas)
3. apply magic night krim/ krim ku-neng

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

DNARS TONER TREATMENT

Harga : RM 21.90



Untuk kulit berjerawat, kulit jeragat teruk.


KEBAIKAN :-

-mengecilkan liang pori.
-menyegarkan kulit.
-mengelakan kekeringan kulit.
merawat jerawat/jeragat.




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

DNARS TONER COLLAGEN

Harga : RM 27.90




Untuk kulit normal, kulit jeragat sederhana/sedikit, kulit kering

mengecilkan liang pori
menyegarkan kulit
mengelakkan kekeringan kulit

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


DNARS YELLOW CREAM (KRIM KU-NENG) 6g
Harga : RM 26.90


KEBAIKAN :

-Untuk kulit normal/jeragat sahaja. 
(Jika bermasalah jerawat, tunggu sehingga masalah jerawat selesai baru boleh menggunakan krim ku-neng)
Diformulasikan dari pati-pati herba yang terpilih termasuk 3 jenis kunyit. 
Pengguna akan dapat merasai perubahan pada kulit wajah setelah menggunakannya secara teratur.- 
Menghilangkan jeragat/ parut pada wajah.-
Membersihkan kulit wajah, wajah akan jadi lebih cerah, gebu dan segar.-
Yang utama adalah kerana ianya dapat mengembalikan aura/seri wajah secara semulajadi.
-Menghilangkan garis-garis halus @ kedutan pada wajah.

CARA GUNA :

Dipakai secara berselang seli bersama night cream. 
Pakai secara nipis sebelum tidur.

Tips Penggunaan Dnars skincare..

Trial set Normal 

Dalam trial set ni ada,2 sabun(susu beras dan collagen),day cream n night cream..Untuk customer yg amik full set,aada lg tambahan item- krim ku-neng,toner collagen dan magic gold foundation..
1) cuci muka menggunakan sabun dnars.
- guna sabun susu beras masa muka kita dlm keadaan yg sgt xbersih..kena asap bas,asap   lori,peluh,sabun collagen guna sebelum tdo dan bgn pagi...(time muka kita x kotor sgt)
- guna dulu sabun beras sepanjang masa(tiap2 kali cuci muka)bila dh habis sabun beras,baru start sabun collagen)

2)bila dh cuci muka,perlulah kita memakai toner collagen..utk menutup pori2 yg terbuka masa kita cuci muka td.

3) Kalau hari malam,kita pn sapulah night crem secara nipis ke seluruh kulit muka.klu kita ada krim ku-neng.utk mggu pertama..kita pakai krim malam dulu..pastu ats krim malam tu,kita layerkan dgn krim ku-neng.TAPI...tu mggu pertama sahaja...mggu kedua  dan seterusnya...kena pakai selang2..mlm ni krim malam..mlm esok krim ku-neng...begitulah seterusnya...

4) Disiang hari,cuci muka...pastu pakai toner...pastu pakai day cream...pastu pakai foundation,pastu pakai bedak...hasilnya?mstilah cantik...sbb mggunakan dnars skincare...

Trial Set Kulit Berminyak 

Dalam trial set berminyak...ada item yg sama je mcm trial set normal.yg BEZAnya ialah..dalam set berminyak..xde sabun collagen,dua2 sabun yg disertakan ialah sabun susu beras.Kenapa xde sabun collagen?sbb.....antara fungsi colllagen ialah untuk melembapkan kulit muka...lembap+berminyak=makin berminyak+naik jerawat.hehehhe.itulah sebabnya..

1)cuci muka dgn sabun beras-sgt best...kulit rasa sgt bersih,...
2)pakai toner treatment...utk merawat masalah kulit berminyak dan jerawat.
3)Dalam masa seminggu mula2 kita beli tu,x digalakkan utk pakai cream malam lg...bg kulit serasi dulu..pastu next week tu barulah pakai night cream.nk cantik,kena sabar kn?hehe.





FREQUENT ASK QUESTIONS

SOALAN :
Ye ke produk ni ok?gelupas tak?sy bmbg la ngn produk2 kosmetik ni...kebanyakannya ..merah..lps tu gelupas.Macam mana sy nk pakai g ofis nanti.


JAWAPAN :
Mcm ni kak/adik/cik..kbykn customer yg guna produk ni ckp,diorang pakai ok..tak gelupas..kulit beransur2 jadi lebih sihat secara semulajadi...TAPI...sekiranya customer tu ada sejarah selalu tukar2 kosmetik...akan berlaku jugak pggelupasan..cuma gelupas yg xketara sangat...jd gelupas halus2...mmg klu tgk,xperasan sgt..jadi,jgn bimbang ye utk mencuba dnars skincare..insyaAllah tak gelupas.


SOALAN :
Produk ni dari mana ye?Produk indon ke?ke dr Thailand?sbb dia ada sabun beras yg sama mcm yg dari Thailand tu..


JAWAPAN :
Produk ni dari Kelantan...pengasasnya dh pernah masuk dalam majalah Mingguan wanita...tapi ianya dikilangkan dekat sini dekat Shah Alam..Sabun beras tu pulak,mmg diperbuat dari bahan yg sama macam sabun thailan tu...diperbuat dari campuran susu dan beras..TAPI..yg ni dnars punya...mmg dihasilkn dan dikilangkan oleh dnars.. 


SOALAN :
Produk ni diperbuat dari apa ye?ada bahan kimia tak?


JAWAPAN : 
Macam ni,produk ni diperbuat dari campuran herba dan tumbuh-tumbuhan TAPI tetap juga ada bahan campuran bahan kima...cuma bahan kimia yang digunakan bukanlah bahan kimia yang berbahaya...yang boleh menipiskan kulit.memberikan kesan yg tak baik pada kulit..bahan kimia yg digunakan ialah bahan kimia yg selamat dibawah kawalan kementerian kesihatan malaysia (KKM)


SOALAN :
Produk ni ada KKM tak?Halal ke?


JAWAPAN : 
Ada....semestinya produk ni ada KKM...itu syarat wajib bila kita nk pasarkan sesuatu produk kecantikan..setiap nombor KKM dnars ada dinyatakan pada luar item dnars..(yg ni sy lupa nk amik gambar,lain kali sy sertakan ye).


NOT110901141K
NOT111001084K
NOT110904761K


TONER COLLAGEN 
NOT11090476


TONER TREATMENT 
NOT 120403479K


SOALAN :
Ada berapa item ye dalam Trial set Dnars skincare?


JAWAPAN :
Dalam Trial set dnars ada :
i) Dua ketul sabun (klu set jerawat,dua2 sabun susu beras)(kalau set normal,satu sabun susu beras,satu lg sabun collagen)
ii) Magic Day Cream
iii) Magic night Cream.


Perhatian ! Fungsi day cream n night cream adalah berbeza...klu set jerawat..bahan dia lain,klu set normal bahan dia lain.Oleh itu,kena pastikan betul2 jenis masalah kulit muka anda.


SOALAN :
Boleh tahan berapa lama Trial set Dnars skincare?


JAWAPAN :
Boleh tahan 1 bulan , xperlu sapu tebal-tebal :) 


SOALAN :
Macam mana cara nk gunakan dnars skincare ni ye?


JAWAPAN : 
Cara penggunaan..KULIT NORMAL/ JERAGAT 
siang hari :
1. cuci muka dgn sabun beras/sabun collagen
2. apply toner collagen/ toner treatment (dgn kapas)
3. apply magic day krim
4. apply foundation/ compact powder

malam hari :
1. cuci muka dgn sabun beras/sabun collagen
2. apply toner collagen/ toner treatment (dgn kapas)
3. apply magic night krim/ krim ku-neng

Cara penggunaan..KULIT JERAWAT/ BERMINYAK 
siang hari :
1. cuci muka dgn sabun beras/sabun collagen
2. apply toner treatment (dgn kapas)
3. apply magic day krim

malam hari :
1. cuci muka dgn sabun beras
2. apply toner treatment (dgn kapas) or toner treatment (selang selikan toner treatment dgn krim malam, tak boleh pakai sekaligus)

BERMINAT??
SMS/WHATSAPP AYDA 012-3884233



0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Please click " Older posts" for more items on the following pages

<< My Blog List >>