~

~

<< Followers >>

How To Appear Your Name At Follower Using YAHOO Sign In

1. Firstly click FOLLOW button
2. Sign in using YAHOO ID
3. Then click Agree
4. Then it will close the Box and back to the My 'BaByLiCiOuS' Collection
5. At FOLLOWER section at My 'BaByLiCiOuS' Collection Blog, u will see YOUR NAME & PIC (IF HAVE), then You CLICK OPTIONS after that CHOOSE SITE SETTINGS.
6. A new Box will appear, there you will see your profile & other things. Find word "You are Following anonymously".
7. You click word "anonymously" another small box appear, please CHOOSE "Follow Publicly" then CHECK the small square there "Include this site on your profile"
8. Click SAVE, it will back to your profile box. Lastly, click DONE at the bottom of your profile box.
9. Your name will appear at My 'BaByLiCiOuS' Collection as a Follower.
10. You will earn the benefits of VVIP Membership.Just simple dimple easy steps..You will get more discount.

<< ORDER FORM >>

Full Name:
Email Address:
Contact No:
List of order:
Methods Of Delivery:
Full Delivery Address:
Payment Method:

Put a website form like this on your site.

FIND ME ON FB:

https://www.facebook.com/pages/My-BaByLiCiOuS-Collection/171901053501?sk=messages_inbox

++++++++++++++++++++++++++

https://www.facebook.com/pages/My-BaByLiCiOuS-Collection/171901053501

++++++++++++++++++++++++++

https://facebook.com/mybabyleciouscollection.blogspot

Friday, March 22, 2013

:: ORIGINAL TABITA SKIN CARE FRM INDON MURAH


TABITA SKIN CARE


TABITA Skin Care adalah produk kecantikan yang dapat mengatasi pelbagai masalah kulit yang anda alami, seperti:

• Menghilangkan jerawat
• Meratakan lubang bekas jerawat
• Menyamarkan dan menghilangkan flek-flek di wajah dan pigmentasi / warna kulit tidak rata
• Menghilangkan kesan bekas jerawat
• Memutihkan kulit
• Memberbaiki kulit Kusam
• Mencerahkan warna kulit
• Mengecilkan liang roma
• Membuat kulit kelihatan bercahaya
• Meremajakan kulit
• Menegangkan kulit, sehingga anda terlihat lebih muda.

Produk-produk TABITA Skin Care diracik dengan menggunakan bahan-bahan yang semulajadi, selamat dan terbukti memberikan kesan sangat baik bagi kulit. Bahan-bahan utamanya antara lain:

• Collagen
• Serbuk mutiara
• Japanese Tea
• Japanese Papaya
• Vitamin C
• Vitamin E


TABITA Skin Care menggunakan ekstrak pepaya sebagai bahan utamanya, ekstrak pepaya sudah sangat dikenali berkhasiat untuk mencerahkan kulit dan mengatasi pigmentasi serta menstabilkan keadaan kulit (yang berminyak jd normal, yang kering jadi normal) sehingga membuat produk skincare sesuai untuk semua jenis kulit dan semua masalah kulit .

Selain ekstrak pepaya, juga mengandungi vitamin A, C, dan E. Vitamin A boleh membantu untuk mengeringkan jerawat dan membuat jerwat enggan muncul lagi. Vitamin C sangat berguna untuk mencerahkan warna kulit secara alami, sehingga warna kulit tidak putih pucat, tetapi putih merona dengan sentuhan pink segar merona di pipi anda sehingga kecantikan anda terlihat semulajadi, tidak seperti menggunakan ubat-ubatan kulit lainnya dan tentunya tidak membuat ketergantungan.

Tidak menggunakan bahan-bahan yang berbahaya seperti MERCURY dan HYDROQUINON yang saat ini banyak digunakan oleh produk-produk kecantikan. Zat berbahaya ini boleh menyebabkan pergantungan malah kanser kulit.

Perlu diketahui bahawa ciri dari ubat yang menggunakan MERCURY / HYDROQUINON biasanya pada masa pemakaian, wajah akan menjadi merah dan dilarang untuk terkena sinar matahari langsung. Tetapi TABITA Skin Care tidak demikian, dengan bahan semulajadi yang diracik secara profesional. Semua Produk TABITA Skin Care sangat selamat tanpa kesan sampingan dan sesuai untuk semua jenis kulit (Neutral).


INFO TABITA SKIN CARE

PRODUK TABITA SKIN CARE



Produk-produk TABITA Skin Care di racik dengan menggunakan bahan-bahan yang semulajadi, selamat dan terbukti memberikan kesan sangat baik bagi kulit. Bahan-bahan utamanya antara lain:
· Collagen
· Serbuk mutiara
· Japanese Tea
· Japanese Papaya
· Vitamin C
· Vitamin E
TABITA Skin Care menggunakan ekstrak pepaya sebagai bahan utamanya, ekstrak pepaya sudah sangat dikenali berkhasiat untuk mencerahkan kulit dan mengatasi pigmentasi serta menstabilkan keadaan kulit (yang berminyak jd normal, yang kering jadi normal) sehingga membuat produk skincare sesuai untuk semua jenis kulit dan semua masalah kulit .



CARA PEMAKAIAN


Cara-Cara Penggunaan:

Cuci muka dan leher dengan Facial Soap secara merata, lalu dibilas tanpa dikeringkan / dilap.
Sapukan dengan Smooth Lotion yang sudah di tuang diatas kapas tipis kira-kira 3 - 6 titis.
Usapkan ke wajah dan leher dengan perlahan secara merata (jangan digosok / ditekan).
Setelah merata, dalam keadaan lembab, berikan Daily Cream pada siang hari dan Nightly Cream pada malam hari secara rutin setiap hari.


REAKSI PEMAKAIAN YANG MUNGKIN TERJADI KETIKA MENGGUNAKAN TABITA SKIN CARE


Pemakaian dari wajah hingga leher. Setelah memakai Tabita pada minggu pertama muka akan terasa perih, kencang gatal, kusam diikuti dengan pengelupasan yang dirasakan selama 10 hari, dalam keadaan seperti ini tidak diperkenankan untuk menggaru/ sejenisnya yang dapat mengakibatkan wajah menjadi luka. Pada pemakaian leher akan terasa gatal-gatal, teruskan pemakaian, kurangi smooth lotion hanya 2 tetes saja, setelah kurang lebih 2 minggu akan normal dan terlihat hasilnya setelah 1 bulan.

Perhatian: Reaksi berbeza untuk setiap orang, ada yang mengalami pengelupasan ada yang tidak.

Bila terasa perih/ gatal cukup ditekan secara perlahan dengan mengunakan tisu atau kapas yang bersih dan lembut, pemakaian tabita harus terus dilakukan/ jangan dihentikan.

Setelah pengelupasan di wajah (pengelupasan tipis) telah merata, maka gatal akan hilang dengan sendirinya.

Pengelupasan yang agak lama biasanya pada daerah hidung dan mulut, setelah minggu ke 4 dan 5, perubahan akan terlihat pada wajah anda.

Pemakaian dalam 1 bulan tersebut dilarang mencampurkan/ menggunakan produk kecantikan lain, kalau memang terpaksa, pakailah hanya 1 produk. Sebolehnya, dalam masa 1 bulan, jangan menggunakan bedak jika inginkan hasil yang lumayan.


semua packaging baru, setiap produk BERHOLOGRAM....

Macam gambar di atas...ALL NEW PACKAGING & BERHOLOGRAM, WARNA PUTIH, TULISAN GOLD..



Produk hangat di Indonesia yang menjadi pilihan beberapa selebriti disana kini hadir di Malaysia!


 PRICE:
TRIAL SET: RM130 TERMASUK POS 
Pek Trial.. Facial Soap, Smooth Lotion (Toner) : 30ml, Day Cream (8g) & Night Cream (8g) 
+ 1 Travel bag .  






 PRICE:
TRAVEL SET: RM180 TERMASUK POS 
Pek Travel.. Facial Soap, Smooth Lotion (Toner) : 60ml, Day Cream (15g) & Night Cream (15g) 
+ 1 Travel bag (available Pink only).  


 PRICE:
EXCLUSIVE SET: RM 330 TERMASUK POS
Pek Exclusive.. Facial Soap, Smooth Lotion (Toner) : 100ml, Day Cream (40g) & Night Cream (40g) + 1 Exclusive bag.. 
===>> Untuk pemakaian lebih dari 3 bulan.

 Berminat? PM /Whatsapp Ayda 0123884233


~DAILY CREAM (TRAVEL: 15g , EXCLUSIVE : 40g)
Cream siang dipakai pada pagi sampai petang untuk melindungi kulit wajah kita dari sinar matahari dan dapat menghilangkan flek hitam dan meremajakan kulit muka. Daily cream berfungsi sebagai sunblock SPF 30 yang dapat menjaga kulit anda dari sengatan matahari yang dapat merosakkan kulit anda dan menanggalkan radikal bebas yang dapat menyebabkan pigmentasi pada kulit (flek-flek dan warna kulit tidak serata) serta warna kulit menjadi kusam.

~NIGHTLY CREAM (TRAVEL: 15g , EXCLUSIVE : 40g)
Cream malam dipakai pada waktu malam untuk memutihkan kulit muka dan leher. Dapat juga di gunakan untuk menghilangkan kedutan yg ada disekitar muka kita dan mengecilkan lubang pori-pori. Nightly cream mengandungi ekstrak papaya, vitamin A, vitamin C dan vitamin E serta benzoyl. Vitamin A sangat sesuai untuk membantu mengeringkan jerawat pada kulit dan menstabilkan keadaan kulit. Vitamin C dapat mencerahkan kulit dan membuat kulit putih sekata. Vitamin E dapat menghaluskan kulit dan meremajakan kulit. Benzoyl adalah kandungan yang sangat lembut lingkungan dan dapat mengeringkan jerawat sampai ke lapisan kulit terdalam, memperbaiki struktur bahagian dalam kulit, menstabilkan jaringan lemak yang menyebabkan timbulnya jerawat, sehingga jerawat x muncul lagi.

~FACIAL SOAP (TRAVEL : 60ml , EXCLUSIVE : 100ml)
Sabun cair untuk membersihkan muka dan leher dari kotoran yang melekat dan dapat menegangkan kulit muka. Facial Soap ini berfungsi untuk membersihkan kulit dari kotoran-kotoran yang terlekat. Mengandungi ekstrak papaya, sehingga anda akan merasa kulit anda lebih cerah dari masa ke semasa. Apabila disimpan di tempat yang bersuhu dingin, facial soap ini akan terdapat banyak selaput, kelihatan seperti potongan atau gumpalan papaya. Hal ini disebabkan oleh sabun yang dibuat dengan bahan semulajadi. Apabila terjadi penggumpalan seperti ini, anda rendamkan sabun ini di gelas yang berisi air panas atau suam beberapa minit,sabun akan kembali cair.

~SMOOTH LOTION (TRAVEL : 60ml , EXCLUSIVE : 100ml)

Pembersih dan penyegar kulit muka dan leher dapat mengurangkan jerawat dan kulit kusam,kembali bersih putih dan bersinar. Smooth Lotion berfungsi sebagai pembersih lanjutan bagi kulit anda. Setelah kotoran-kotoran yang terdapat pada permukaan kulit anda dicuci dengan facial soap, smooth lotion membersihkan kotoran-kotoran yang sudah mendap sekian lama di permukaan kulit anda, namun kerana telah mendap sekian lama, kotoran ini menjadi susah untuk tanggal. Dengan menggunakan smooth lotion, kotoran-kotoran tersebut dapat tanggal dgn mudah, sehingga kulit wajah anda akan kelihatan lebih cerah. Selain itu, apabila kulit anda berjerawat, smooth lotion juga membantu mengeringkan jerawat pada kulit anda.


TABITA SKIN CARE PRODUCT ADA 3 SET:
SET TRIAL
KALAU PAKAI IKUT CARA YANG BETUL BOLIH TAHAN SEHINGGA 2 BULAN
SET TRAVEL
KALAU PAKAI IKUT CARA YANG BETUL BOLIH TAHAN SEHINGGA 2~3 BULAN

SET EXCLUSIVE
KALAU PAKAI IKUT CARA YANG BETUL SEPERTI YANG DISYORKAN BOLIH TAHAN SEHINGGA 3~4 BULAN

P/S RAMAI ARTIS MALAYSIA MENGGUNAKAN TABITA SKIN CARE PRODUCT: ANTARANYA
UMMI AIDA, AYU RAUDHAH ,FASHA SANDA, LIZA ABDULLAH, ERRA FAZIRA DLL
DARI SUMBER YANG BOLEH DIPERCAYAI SITI NURHALIZA PUN TURUT SAMA MEMAKAINYA

CIRI-CIRI TABITA ASLI

CIRI-CIRI TABITA ASLI :-
  1. Logo tulisan tabita & gambar bunganya tersambung
  2. Logo berhologram
  3. Terdapat hanya 2 jenis set iaitu Exclusive dan Regular, Pek Ekonomi telah dihentikan dari pasaran sejak May 2011.
CIRI-CIRI TABITA PALSU : -
  1. Logo masih menggunakan logo tabita yang lama, di mana tulisan tabita & gambar bunga terpisah
  2. Logo tidak berhologram
  3. Ada tabita palsu yang menulis bahawa ‘tabita asli tidak pernah berganti logo pada brosurnya. Ini merupakan alasan saja agar mereka tidak perlu terus-menerus mengejar perubahan logo & packaging tabita asli, yang mana pasti memerlukan modal besar.
    MAU CANTIK ?? HATI2 PILIH KOSMETIK….

Smoothing Lotion / Toner: warne mcm teh kosong, bau x kuat tp klu yg fake warne pekat dan bau kuat bila pki terasa mcm apply spirit kat muka
Facial Soap: bila panas cair tp likat n licin, bila sejuk mcm berlendir pekat yg fake mcm sabun buku papaya yg d hancur n campo dgn air
Nightly & Daily Cream: tekstur lebih ringan dan loose yg fake likat dan sgt melekit
He..he.he..stunt camnie konpem packaging fake tk bole tiru uolz..
Perhatikan betul-betul kepala botol smoothing lotion/toner yg asli, 
jgn tertipu dgn yg palsu

Logo Tabita bersambung dan bukan macam imej yang ada: 
perkataan Tabita dan bunga tidak bersambung.Logo tidak berhologram


Pakej Tabita exclusive berwarna semua putih Dan bertutup emas untuk set regular
Tabita TIADA produk packaging yang clear seperti gambar


Tabita TIADA set percubaan ataupun set ekonomi seperti yang dijual merata tempat. Stokis berkeras dan mempromosikan product sebagai asli dan original. 
Tutup Wadah Cream Berwarna Orange dan pink.

Di bawah botol Smooth Cream produk asli terdapat tulisan 'LS' manakala produk tiruan tertulis 'TBT'

 Sila rujuk statement yang telah dikeluarkan oleh Ibu Dessy aka pengasas Tabita Skincare di Indonesia


Tabita Skincare di kalangan artis Malaysia.


 



Ayu Raudhah
Rozita Che Wan


 
Erra Fazira

Datin Seri Paduka Umie Aida




Dato Siti Nurhaliza

 

Scha Al Yahya

 
Fasha Sandha



Ada dijual di salon Chinta

Marsha Milan Londoh


Flawless Marshanda
Luna Maya.. still maintain gorgeous
Nia Ramadhani 


Antara testimoni lain Tabita Skincare;






Kulit halus mulus dengan Tabita. Jangan risau dengan kesan kemerahan dan takut terkena pancaran sinaran matahari. Dengan Tabita kesan kemerahan itu tidak ada.


Pengguna dari Indonesia.
Cantikkan!!



Pelajar yang setia menggunakan produk Tabita secara konsisten.

Lihat hasilnya....Tak perlu lagi make up tebal... atau pakai bedak....kulit dah cantik tanpa sebarang makeup!!







"Masalah jerawat lenyap dengan Tabita. "
 


 

 "THE BEST PRODUCT FOR THE BEST PERSON ONLY"

Before


After




















Berminat? PM /Whatsapp Ayda 0123884233

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Please click " Older posts" for more items on the following pages

<< My Blog List >>